Uutiset

Lehdistötiedote - Ventuskartano ry laajentaa toimintaansa


Julkaistu: 24.05.2018

Ventuskartano ry käynnistää uuden tuetun asumisen yksikön erilaisista riippuvuuksista kuntoutuville. Toiminta käynnistetään ns. Isojärven entisen huoltokodin kiinteistössä ensi syyskuussa. Uusi tarjoaa tukea kerrallaan enintään kuudelle kuntoutujalle. Ventuskartano ry on toiminut samassa kiinteistössä aiemminkin, viimeksi 2000-luvun alkupuolella. Isojärven tuetun asumisen palvelu on tarkoitettu täysi-ikäisille miehille ja naisille, joilla on itsellään vahva halu ja tavoite kuntoutua riippuvuuksista raittiuteen. Asiakkaita palvelun piiriin voi tulla eri puolilta Suomea.
Ventuskartano ry on tuottanut palveluja erilaisista riippuvuuksista kuntoutuville yli 50 vuoden ajan. Erilaisten asumispalvelujen tuottamisesta yhdistyksellä on myös usean vuosikymmenen kokemus. Ventuskartano ry tuottaa päihdehuollon asumispalveluja tällä hetkellä Kokkolan keskustan alueella sijaitsevassa Asuntokoti Hermannissa. Käytäntö on osoittanut, että erilaisille riippuvuuksista kuntoutuvien asumispalveluille on tarvetta. Kuntoutumisen eri vaiheissa tarvitaan erilaista ja eri asteista tukea.

Ventuskartano ry tuottaa päihdehuollon asumispalvelujen lisäksi myös päihdehuollon laitoskuntoutusta. Laitoskuntoutus toimii Portissa ja sinne on mahdollista tulla kuntoutumaan niin perheiden kuin yksittäisten kuntoutujien. Ventuskartano ry:n palvelut ovat valtakunnallisia. Esimerkiksi sen laitoskuntoutuksen asiakkaista yli 70 % tulee vuodesta toiseen Keski-Pohjanmaan ulkopuolelta.

Päihdekulttuurin muutos näkyy vahvasti myös Ventuskartano ry:n palveluissa. Vielä 10-20 vuotta sitten päihdekuntoutukseen tultiin lähes yksinomaan tavoitteena raitistua alkoholista. Tällä hetkellä huumekuntoutujia ja sekakäyttäjiä on kuntoutujista suurin osa. Myös peliriippuvuuksista kuntoutuvien asiakkaiden määrä kasvaa vuosittain. Ventuskartano ry:n laitoskuntoutus on harvoja kuntoutusyksiköitä, jotka tarjoavat perhekuntoutusta ja kuntoutusta peliriippuvaisille. Edelleen on asiakkaina myös alkoholiriippuvuudesta kuntoutuvia, mutta vuosi vuodelta näiden asiakkaiden osuus vähenee. Huumekuntoutujien määrän lisääntyessä, myös asiakaskunnan keski-ikä on laskenut.

Ventuskartano ry kehittää aktiivisesti palvelujaan. Sillä on ollut jo 12 vuoden ajan ulkoisen arvioijan myöntämä SHQS-laaduntunnustus. Laaduntunnustus voidaan myöntää vain järjestelmällisestä, sitoutuneesta ja dokumentoidusta laadun kehittämistyöstä.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Vertaisryhmä riippuvuuksista kärsiville

Ota yhteyttä

Soita tai lähetä sähköpostia

0500 849 766

ventuskartano(at)ventuskartano.fi


Ota yhteyttä lomakkeella

Nimi*
Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Viesti*