Ventuskartanon historiaa lyhyesti

Apua tarvitsevan ihmisen rinnalla


Yhdistyksemme on perustettu marraskuussa vuonna 1967 Kokkolassa nimellä Kokkolan Sosiaalitoiminnan tuki ry. Talvi 1967 oli hyvin kylmä…

”Tähän talviseen helmikuuhun ajoittui tragedia, joka sai liikkeelle muutosvoimat ja talkoohengen. Keskikaupungin puistosta löydettiin paleltuneena kaikkien tuntema, kiltti, asunnoton alkoholisti Gusse. Paikan läheisyydessä asui muuan hyväsydäminen rouva, joka tästä järkyttyneenä otti yhteyttä sosiaalitoimeen. Tästä yhteydenotosta virisi pienoinen kansanliike.”

(Lång, Saara: Ventuskartano ry – viisikymmentä vuotta päihdehuollon palvelujen tuottajana)
Yhdistyksen nimi vaihdettiin myöhemmin Ventuskartano ry:ksi, palvelujen laajennuttua Kokkolan kaupungin ulkopuolelle. Yhdistyksen missio on ollut vuosien saatossa ja on edelleen suorittaa avustustoimintaa avun ja tuen tarpeessa olevien henkilöiden sosiaalisten olosuhteiden korjaamiseksi.

Ventuskartano ry on tuottanut vuosikymmeniä päihdehuollon asumispalveluja, päivätoimintaa sekä laitoskuntoutuspalveluja. Vuosina 2013-2017 yhdistys tuotti myös selviämis- ja vieroitushoidon sekä avokuntoutuksen palveluja.

Yli 50 toimintavuotensa aikana yhdistys on nostanut esiin riippuvuuksista kärsivien palvelutarpeita sekä pyrkinyt vastaamaan joustavasti erilaisiin tilanteisiin ja palvelutarpeisiin. Ventuskartano ry on toiminut pienen ihmisen äänitorvena ja puolesta puhujana. Pienen ihmisen, jonka on vaikea saada apua tai palveluja riippuvuudestaan johtuen. Se mikä edesauttoi yhdistyksen perustamista yli 50 vuotta sitten, näkyy edelleen työntekijöidemme ja hallituksen jäsentemme arvoissa ja asenteissa; heikompaa pitää auttaa.

Historiikki Ventuskartano ry:n vaiheista


Marraskuussa 2017 Ventuskartano ry julkaisi Saara Långilta tilaamansa historiikin. Historiikki kertoo yhdistyksen eri vaiheista vuodesta 1967 lukien vuoteen 2017 asti.

Historiikki sisältää ajan kuvausta, valokuvia, asiakkaiden, työntekijöiden ja luottamushenkilöiden muistelmia.

Historiikkia voi tilata ja ostaa yhdistyksen toimistosta 20 euroa/kirja.

Ventuskartano ry
Herman Renlundin katu 1
67100 Kokkola
puh. 040 806 8100
ventuskartano(at)ventuskartano.fiVentuskartanon historiikki osa 1
Ventuskartanon historiikki osa 2Ota yhteyttä

Soita tai lähetä sähköpostia

0500 849 766

ventuskartano(at)ventuskartano.fi


Ota yhteyttä lomakkeella

Nimi*
Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Viesti*