Alkoholismi ja alkoholismin hoito

Haluatko eroon alkoholista?


Alkoholismi on yksi päihderiippuvuuden muodoista. Alkoholismi eli alkoholiriippuvuus on tila, jossa henkilö on menettänyt alkoholin käytön hallintakyvyn.
Alkoholisti ei enää millään tavoilla pysty hallitsemaan juomistaan, vaan hän kärsii sekä fyysisestä että psyykkisestä riippuvuudesta ja vieroitusoireista. Alkoholismi on periytyvää ja sitä esiintyy tietyissä suvuissa eli toiset ihmiset ovat synnynnäisesti alttiimpia alkoholisoitumaan elinympäristöstä riippumatta kuin toiset.

Alkoholismi vaikuttaa negatiivisesti yksilön elämään monin eri tavoin. Huomattavaa haittaa kärsii myös riippuvaisen sosiaaliset suhteet ja työelämä. Alkoholistilla voi olla pitkiäkin päihteettömiä jaksoja, mutta jo vähäinen alkoholimäärä voi laukaista hallitsemattoman juomisen, jota on vaikea kontrolloida tai lopettaa.

Alkoholismi ja mielenterveysongelmat liittyvät usein toisiinsa. Aina ei voi edes tietää kumpi on syy ja kumpi seuraus.

Alkoholismi ja mielenterveysongelmat liittyvät usein toisiinsa.
Alkoholismi ja mielenterveysongelmat liittyvät usein toisiinsa.


Alkoholismin tunnusmerkit


Omaa juomista on hyvä tarkkailla. Kysy itseltäsi säännöllisesti seuraavia asioita ja harkitse avun hakemista, jos tunnistat itsesi useammasta kohdasta.

  • Oletko yrittänyt vähentää alkoholin käyttöäsi onnistumatta siinä?
  • Onko joku läheisesi ilmaissut huolestuneensa alkoholin käytöstäsi?
  • lievitätkö krapulaa juomalla lisää?
  • Tunnetko syyllisyyttä alkoholin käytöstäsi?
  • Juotko alkoholia suruun?
  • Oletko alkanut juoda enemmän?
  • Onko alkoholi jatkuvasti mielessä?
  • Lipsutko asettamistasi rajoista?


Ventuskartanosta apua alkoholismiin


Kaipaatko apua alkoholismiin itsellesi, ystävällesi tai lähiomaisellesi? Alkoholiriippuvuus on uuvuttavaa ja raskasta niin riippuvaiselle itselle kuin hänen lähipiirilleenkin. Ventuskartano tarjoaa hoitoa, joka voi auttaa eroon alkoholista. Mutta päätöksen pitää lähteä riippuvaisesta itsestään. Alkoholiongelman tunnistaminen ja myöntäminen on ensimmäinen askel parantumiseen.

Alkoholismin hoito Ventuskartanossa


Ventuskartanossa hoidamme alkoholismia ja muita päihderiippuvuuksia kognitiivisen käyttäytymisterapian, yhteisöhoidon ja verkostotyön avulla. Myös luontoa pyrimme hyödyntämään kuntoutumisessa. Pyrkimyksenämme on osoittaa päihteetön vaihtoehto elämänhallintaan. Alkoholiriippuvuuden hoidossa käytettävien menetelmien avulla ohjaamme asiakasta itse tekemään omaa elämäänsä koskevat päätökset.

Jos etsit apua alkoholiongelmaan soita 040 806 8100 tai lähetä sähköpostia ventuskartano(at)ventuskartano.fi.

Ota yhteyttä

Soita tai lähetä sähköpostia

040 8068 100

ventuskartano(at)ventuskartano.fi


Ota yhteyttä lomakkeella

Nimi*
Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Viesti*