Asumispalvelut - Asuntokoti Hermanni

Tukea, rajoja, läsnäoloa ja itsenäistä asumista


Asuntokoti Hermanni tuottaa asumis- ja päiväkeskuspalveluja syrjäytyneille tai syrjäytymisuhan alla oleville päihdeongelmaisille. Työntekijät ovat paikalla ympärivuorokautisesti. Asuntokoti on päihteetön. Asuntokodin tavoite on tukea päihteetöntä itsenäistä asumista. Asuntokotiin voi hakeutua suoraan tai eri viranomaisten kautta.
Toiminta-ajatuksena on, että yhteisön tuella, henkilökunnan läsnäololla sekä noudattamalla yhteisiä ja yhdessä sovittuja toimintaohjeita asukkaat tulevat autetuksi omien voimavarojen käyttöön niin, että heidän elämänlaatunsa on mahdollisimman hyvä. Asumispalveluiden lisäksi Hermannin päiväkeskus antaa mahdollisuuden sosiaaliseen kanssakäymiseen ja inhimillisten perustarpeiden tyydyttämiseen.

Asuntokoti Hermanni on päihteetön ja sen toimintaa ohjaavat järjestyssäännöt. Asuntokodilla on 25 huonetta, joista 3 sopii liikuntarajoitteisille. Jokaisella asukkaalla on käytössään valmiiksi kalustettu huone. Sen lisäksi käytössä ovat yhteiset oleskelu- ja keittiötilat, sauna, pyykinpesutila, olohuone, punttisali ja selviämishuone. Vuokraan sisältyvät myös siivousvälineet, siivous- ja pyykinpesuaineet sekä wc-paperi.

Asuntokoti tarjoaa asukkailleen aamupalaksi puuron ja kahvin joka aamu 7-8.

Asuntokoti Hermanni tuottaa asumispalvelut syrjäytymisuhan alla oleville päihdeongelmaisille.
Asuntokoti Hermanni tuottaa asumispalvelut syrjäytymisuhan alla oleville päihdeongelmaisille.


Päivätoiminta


Asuntokoti Hermanni tarjoaa päihteetöntä elämäntapaa tukevaa toimintaa. Talon asukkailla ja muilla kävijöillä on mahdollisuus mm. viettää aikaa päihteettömässä ympäristössä, osallistua ryhmätoimintaan, käyttää nettiä ja tietokonetta, tavata kavereitaan turvallisesti, saunoa ja pestä pyykkiä, käyttää punttisalia, osallistua virkistystoimintaan, harrastuspiireihin ja retkiin sekä saada työntekijän ohjausta, neuvontaa ja keskustella henkilökohtaisesti asioistaan.

Vaikuttavuuden arviointi


Asumispalveluiden asukkaat voivat tehdä vaikuttavuudenarvioinnin nyt verkkosivuillamme. Tämä vaikuttavuuden arviointi on asiakastyytyväisyyskysely, joka on tarkoitettu vain asumispalveluiden eli Asuntokoti Hermannin asukkaille. Kysely tehdään asuntokotiin muutettaessa, sieltä pois muutettaessa sekä asumisen aikana vuosittain. Vastaukset ovat nimettömiä. Vastausten avulla pyritään kehittämään asumispalveluiden toimintaa ja keräämään tietoa asumisen vaikuttavuudesta.

Henkilökunta


Henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti. Asuntokoti Hermannissa työskentelee seitsemän asuntokodin työntekijää sekä vastaava työntekijä.

Yhteystiedot:

Herman Renlundin katu 1
67100 Kokkola

040 806 8121040 806 8121
040 806 8122040 806 8122
040 806 8120040 806 8120, vastaava työntekijä Taina Lieska

hermanni(at)ventuskartano.fi

Ota yhteyttä

Soita tai lähetä sähköpostia

040 8068 100

ventuskartano(at)ventuskartano.fi


Ota yhteyttä lomakkeella

Nimi*
Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Viesti*