Tukea, rajoja, läsnäoloa ja itsenäistä asumista

  • Asuntokoti Hermanni


Asuntokoti Hermanni tuottaa asumis- ja päiväkeskuspalveluja syrjäytyneille tai syrjäytymisuhan alla oleville kokkolalaisille päihdeongelmaisille. Työntekijät ovat paikalla ympärivuorokautisesti. Asuntokoti on päihteetön. Asuntokodin tavoite on tukea päihteetöntä itsenäistä asumista. Asuntokotiin voi hakeutua suoraan tai eri viranomaisten kautta. Tukiasuminen on tarkoitettu vain kokkolalaisille.

Toiminta-ajatuksena on, että yhteisön tuella, henkilökunnan läsnäololla sekä noudattamalla yhteisiä ja yhdessä sovittuja toimintaohjeita asukkaat tulevat autetuksi omien voimavarojen käyttöön niin, että heidän elämänlaatunsa on mahdollisimman hyvä. Asumispalveluiden lisäksi Hermannin päiväkeskus antaa mahdollisuuden sosiaaliseen kanssakäymiseen ja inhimillisten perustarpeiden tyydyttämiseen.

Asuntokoti Hermanni on päihteetön ja sen toimintaa ohjaavat järjestyssäännöt. Hermannissa on 25 huonetta, joista 3 sopii liikuntarajoitteisille. Jokaisella asukkaalla on käytössään valmiiksi kalustettu huone. Sen lisäksi käytössä ovat yhteiset oleskelu- ja keittiötilat, sauna, pyykinpesutila, olohuone, punttisali ja selviämishuone. Vuokraan sisältyvät myös siivousvälineet, siivous- ja pyykinpesuaineet sekä wc-paperi.

Hermannissa on mahdollisuus ruokailuun. Aamu- ja iltapala valmistetaan talossa, lounas tilataan läheisestä laitoskeittiöstä.

Päivätoiminta


Hermanni tarjoaa päihteetöntä elämäntapaa tukevaa toimintaa. Talon asukkailla ja muilla kävijöillä on mahdollisuus mm. viettää aikaa selvin päin, osallistua ryhmätoimintaan, käyttää nettiä ja tietokonetta, tavata kavereitaan selvänä, saunoa ja pestä pyykkiä, käyttää punttisalia, osallistua virkistystoimintaan, harrastuspiireihin ja retkiin sekä saada työntekijän ohjausta, neuvontaa ja keskustella henkilökohtaisesti asioistaan.

Osana päivätoimintaa Asuntokoti Hermannissa toteutetaan sosiaalipedagogista hevostoimintaa.

Vaikuttavuuden arviointi


Asumispalveluiden asukkaat voivat tehdä vaikuttavuudenarvioinnin nyt verkkosivuillamme. Tämä vaikuttavuuden arviointi on asiakastyytyväisyyskysely, joka on tarkoitettu vain asumispalveluiden eli Asuntokoti Hermannin asukkaille. Kysely tehdään Hermanniin muutettaessa, Hermannista pois muutettaessa sekä asumisen aikana vuosittain. Vastaukset ovat nimettömiä. Vastausten avulla pyritään kehittämään asumispalveluiden toimintaa ja keräämään tietoa asumisen vaikuttavuudesta.

Tästä linkistä pääsee tekemään Hermannin asukkaiden kyselylomaketta

Henkilökunta


Henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti. Hermannissa työskentelee seitsemän päihdetyöntekijää tai lähihoitajaa sekä vastaava työntekijä Taina Lieska.


Yhteystiedot:


Herman Renlundinkatu 1
67100 Kokkola

040 806 8121
040 806 8122
040 806 8120, Taina Lieska

hermanni@ventuskartano.fi